Photo Credit: Getty

網絡討論區有女生貼文,說女仔冇32B以上真係幾肉酸,又說唔明點解有女仔可以覺得女仔平胸著衫好睇,認為女生有點曲線始終最好,而男友認為女生有34C最好,自己就啱啱好係34C……

一篇文章短時間能夠激起幾百留言,瘋狂臭罵,實在蔚為奇觀。有男人說,梗係啦,踩親條尾喎,一矢中的,一句話激嬲九成港女,唔反擊勢係假啦吓話?

有女生嘲諷說有這身材男友只把她當雞當炮友,又有女生罵她不知所謂自以為是,你以為34C很大?值得你自豪?外國人34C只當是最低門檻,閒閒地都DEF,你百萬富翁以為自己好有錢呀?今時今日一百萬買到樓咩?連車位都買唔到啦好心……

34C是大是小,其實無法抽空討論,同樣34C,腰圍24跟腰圍30,已經是天堂跟地獄的分別,更何況你的樣子如何,你的命運也必如何,光是身材好,但一張臉長得像諧星一樣,就算身材再勁,也不會有多少男人願意蒙頭入閘,跟你過人世……

當中最有趣的一點,是這位貼文女生真心相信自己男友覺得34C是最好的,但其實作為男人大家心知肚明,不是因為他喜歡34C而你又剛好34C,而是因為知道你是34C,所以他才說自己剛好喜歡34C……

老實講,如果女友得30A,就算我本身鍾意36F,我都要話自己咁啱得咁撟鍾意30A,覺得平胸著衫好睇啲,太大波好核突好墮架啦,唔通真係講真話咩……

幸福不該放閃炫耀,每個人的大小也不該用作踐踏其他同性的武器,因為放閃,最後被人群起攻擊,也只能說是活該。