黃子華
Photo Credit: Facebook

討論區有爸打求救,從社交網站發現女友說跟朋友一起看子華神最後棟篤笑,對比票尾號碼,再翻看她前男友那個post,竟然發現兩人坐的是連位,兩人根本是約好一起去看,但卻各自只拍一張票尾……

有網友口賤說帽事既放心,又有人說紅館附近有幾家不錯的酒店。爸打感

有網友口賤說帽事既放心,又有人說紅館附近有幾家不錯的酒店。爸打感慨,別說是女友曾經提過想看,但他沒有為意,就算他很重視又如何?一票難求,難道真的要助長黃牛,幾千塊一張票也要買?他打工仔一名,收入不多,平日拍拖已經很大支出,兩張票夾埋分分鐘成萬銀,點嘔出來?

如果你為咗睇子華,瞞住另一半同ex出去,咁即係你愛子華多過你既另一

如果你為咗睇子華,瞞住另一半同ex出去,咁即係你愛子華多過你既另一半。子華可以替代其他嘢,譬如劉華,佢就嚟開演唱會,到時另一半冇飛,但有個擺明追你既異性有飛,你係咪又一樣偷偷瞞住另一半去?咁第時又有其他ex或者追求者買到外國某個你好鍾意既演唱會飛,遠既唔講,就講澳門,咁你係咪又會偷偷同佢過去睇?

原本呢件事就冇任何需要討論既空間,但一牽涉到子華神,一切又變得好

原本呢件事就冇任何需要討論既空間,但一牽涉到子華神,一切又變得好似情有可願。咁佢真係金盤啷口冇下次架啦喎。唔去就真係冇得再睇架啦喎……

有人覺得你去就等於你愛前度唔愛男友,因為你為咗呢件事呃你男友。但

有人覺得你去就等於你愛前度唔愛男友,因為你為咗呢件事呃你男友。但其實講到尾,根本就唔係前唔前度既問題。放響天秤既其實係你既另一半同子華之間,你揀邊個……

掉返轉,假如你係條女,條仔買唔到飛,周圍冇人有飛,但咁啱ex有,仲唔介意

掉返轉,假如你係條女,條仔買唔到飛,周圍冇人有飛,但咁啱ex有,仲唔介意同你一齊睇,好似當年果句「有票,你要唔要?」究竟你真係可以好理智咁樣頂得住誘惑(但子華神喎)?定還是都好似呢單嘢條女咁,呃住條仔,將呢個咁有紀念價值既最後棟篤笑,作為你倆共同既秘密回憶?

如果你個心根本唔響你另一半度,你覺得分享呢啲難忘時刻係可以同其

如果你個心根本唔響你另一半度,你覺得分享呢啲難忘時刻係可以同其他人,又或者唔會愛佢愛到第時一齊響屋企煲返DVD都冇所謂,真心既,及早分手,無謂呃自己啦。