William Rast 2010 fall winter collection  by Justin Timberlake and Trace Ayala

Justin Timberlake 與品牌 William Rast 的另一設計師 Trace Ayala。

Justin Timberlake 公開表示自己的時裝創作靈感源自 Mick Jagger

Justin Timberlake 公開表示自己的時裝創作靈感源自 Mick Jagger

在剛過去的 New York Fashion WeekJustin Timberlake 發表了自家設計品牌 William Rast 的最新秋冬服飾。

整個系列充斥著 the Rolling Stones 傳奇式的風格打扮,還加上了大量以 Mick Jagger 為靈感的設計。

Justin Timberlake 接受 MTV 訪問時說:「音樂同埋時裝係互相關連嘅,我諗 rock 'n' roll 嘅興起,令到好多人都好想著到 rock star 咁!」

Timberlake 亦不忘向這位搖滾界殿堂級人物賣口乖,「我真係好鍾意 Mick Jagger 以前著個 d jackets,真係好想去佢個衣櫃度拎晒出嚟著….. 不過,我實唔會啱著,因為一定好緊身。」

Justin Timberlake 的 2010 秋冬系列,亦獲得了高度的評價。

其中一個傳媒更指 Timberlake 成功地提升了品牌的格調,而且他今次的 fashion show 更比上一季更趨成熟。

William Rast 2010-2011 Fall Winter Fashion Show