Tom Ford 回歸時裝界

擅長 styling 的 Tom Ford,在剛過去的奧斯卡,為不少星打造形象。

Tom Ford 正計劃推出全新女裝系列!

據報導指出,Ford 先生已開始四出招兵買馬,為自己的系列尋找 accessories specialists。而且還正在組織自己的創作班底,首個回歸到是\時裝界的女裝系列,更會以自己的名字為名。

Tom Ford 正計劃推出全新女裝系列!

據報導指出,Ford 先生已開始四出招兵買馬,為自己的系列尋找 accessories specialists。

而且還正在組織自己的創作班底,首個回歸到時裝界的女裝系列,更會以自己的名字為名。

其實 Tom Ford 在去年十月已經透露過,重返時裝圈的意欲。他說:「依家嘅經濟麻麻,如果我地搵到合適嘅財團支持,就可以開始一個女裝 collection。但係如果搵唔到,就可能要再等一下。」

他還事先聲明,新的計劃將需要一年時間才能完成,「我需要 18 個月嘅時間,因為我要搵左我嘅班底、工廠先可以開始動工,然後重要搵埋百貨公司賣我 d 衫。」

其他有關 Tom Ford 的報導:

Tom Ford 令時裝死亡

愛出鏡的 Tom Ford

0

Shares

Text by Vivian Lau