Giorgio Armani 度身訂造 Alicia Keys 巡迴服飾

日前 Alicia Keys 於德國站的巡迴演唱會上,便穿上了 Giorgio Armani 為她度身訂造的服飾。

Alicia Keys 於《 Element of Freedom 》歐洲巡迴演唱中穿著的全部服裝,均是出自 Giorgio Armani 的手筆。

Alicia Keys 於《 Element of Freedom 》歐洲巡迴演唱中穿著的全部服裝,均是出自 Giorgio Armani 的手筆。

一系列的服飾包括了以鱷魚圖案作細節設計的皮革軍褸、綴以珠飾的深灰色雪紡晚裝裙,及一條以荷葉邊作潤飾的 little black dress。而當中的所有衣服,還綴上了Swarovski 水晶、珠片及珠飾作點綴,相當美麗。

Giorgio Armani 份屬好友的 Alicia Keys 表示,十分喜歡與這位時裝大師合作。

Alicia 娓娓道來與大師的關係:「我同Giorgio Armani 嘅友誼好早就已經開始。起初,佢會寄啲衫比我試,熟絡之後,我地就開始為一啲大型活動合作。」

「我地嘅第一次合作,就係响 2006 年 Grammys Awards 入面著嘅黑色 Privee 晚禮服。全條裙都釘滿晒珠仔,雖然好重,不過一著左上身,就有一份好華麗嘅感覺。」Alicia 說。

Alicia Keys 還相當珍惜 Giorgio Armani 為她打造的所有服裝。

「所有 Giorgio Armani 設計比我嘅衫,我都有好好咁 keep 住。好多都見證左我生命同埋事業入面嘅 special moments。將來有一日,我會諗清楚用咩方式嚟處理好佢地。」

0

Shares

Text by translated by Vivian Lau