新婚莫文蔚:和老公感動眼濕濕?

結婚未夠一年的莫文蔚(Karen),日前接受有線電視訪問,大談自己跟老公不為人知的感動時刻。

即將推出巡迴演唱會DVD的莫文蔚,表示十分期待,因為已經事隔十二年沒有推出演唱會DVD,更坦言:「搞演唱會時都無諗到自己會嫁得出,點知到做後期製作已經有老公陪住我去睇番演唱會片段。」

相關報導:

>> 大公開! 莫文蔚婚禮花絮加唯美婚照

新婚莫文蔚:和老公感動眼濕濕?

Karen大爆這次演唱會中她更首次感動落淚:「其實這次演唱會係我出道以來第一次喺台上面喊,我不嬲都好tough,從來唔喺公眾場合喊,但今次唱到《忽然之間》時,突然覺得感情好澎湃,結果我喊,fans又一齊喊。」Karen還透露在剪片室裡重溫這片段時,她的老公也在身旁:「雖然佢聽不明中文歌詞,但係都感動到眼濕濕;所以音樂的力量真係好大,唔一定要聽得明都可以feel到。」



新婚莫文蔚:和老公感動眼濕濕?

問Karen出嫁後再唱情歌會否感到心情有點不同,Karen表示:「我覺得結婚後生活更踏實,既有密密麻麻的工作,又要飛番英國過家庭生活,宜家有咗平衡的生活,不再一味工作,因為個人更加開心和滿足,宜家唱情歌就梗係更投入。」Karen也預告明年是她入行二十週年,一定會「大搞」巡迴演唱會。



0

Shares

Text by Scarlett Woo

Most Popular