周潤發

Photo credit: Hugo Boss, Weibo

神級影帝級人馬周潤發近年於香港非常活躍,經常穿街過巷與街坊直接接觸。今天他接受某傳媒的邀請與粉絲直接於網上對話,部分內容非常有趣,被粉絲稱為「神回覆」。

按圖看周潤發與網友的有趣對答。

更多精彩新聞:

>>「我以前很自卑」:蔡卓妍出道 14 年回顧

>>重點不是錢!梁朝偉生活中的浪漫招數

>>「希望更早認識她」:張智霖和袁詠儀的 22 年愛情路

周潤發

唱作歌手 The Pancakes 的提問:「發哥, 有個傻婆作咗首《給發哥的歌》, 請問你有沒有聽過? 識唔識唱一兩句咁? 如果在街上遇到那個傻婆, 你是否願意和她一齊跳起yeah咁合照? 謝謝, 祝你和發嫂快樂和身體健康~」

發哥回應:「你呀~真係令我變皇上皇啦!有人作歌畀我,下次同你一路鋸pancake一路影相!多謝你多謝你! by發哥」

周潤發

問:「請問在哪裡較易見到發哥你?」

答:「 我屋企~ 其實如果真係愛我就唔好搞我,放野我啦~~ by 發哥」

周潤發

網民提問:「發哥,有無時間上黎我屋企食餐便飯?」

發哥回應:「有d挑戰性wor~ 你煮咩畀我食先 by發哥。」

周潤發

提問:「發哥,咁多人要同你影相,會唔會有時有小小煩躁?」

回應:「又唔會既,不過有時d人唔識用自己部機自拍,我真係..畀部機我搞啦~ by 發哥」

周潤發

提問:「發哥 其實你拍咁多套戲你自己有咩角色係你最想做的」

回答:「梗係做啞佬啦~唔使記對白嘛 by發哥」

周潤發

提問:「發哥有無宗教信仰?」

回答:「我覺得宗教係因人而異。我鍾意佛學,但唔係一種信仰。 by 發哥」

周潤發

問:「發哥同發嫂一齊咁多年都咁恩愛,請問有咩相處之道分享下呢?」

答:「食多d阿膠+蜜糖~ by 發哥」

周潤發

問:「發哥 , 發哥 ,點解你甘靚仔?」

答:「問我媽媽~ by 發哥」

「神回覆」

有網民上載此張昔日發哥與鄭裕玲合作的陳年照片,並呼籲他到鄭裕玲主持的電台節目接受訪問。

發哥的回應:你咩意思呀!po d 咁既相!!! by 發哥

0

Shares

Text by Sze Chow
Photo credit: Hugo Boss, Weibo

Most Popular