$410

採用XL-Shield專利科技及多種濾光因子,可長時間對抗UVA及UVB,加上濾污淨膚複合物及抗衰老活性成分,能對抗外界及內在的損害。

smallyanlove 2014-04-26 18:48:00
以往的我對於防曬確實是沒有好感的,用過的防曬不是感到焗身、泛白就是令我的皮膚出暗粒,我總是找不到一支令我滿意的完美防曬,直至今次得到ELLE的試用,終於令我找到我一直在等待的完美防曬—就是lancome UV Expert XL-Shield抗曬乳 SPF 50。 Lancome 抗曬乳擁有高達SPF50的防曬度數,我本以為如此高度數的防曬一定會是厚身的質地,可是lancome UV Expert XL-Shield抗曬乳正正不是,效果令我喜出望外。每次只要用不多的分量,小量的抗曬乳就足夠全面使用,絕對是易推耐用的,質地十分輕型清爽,還有淡淡的香氣,上面後更快就會吸收同皮膚完全融合,保濕得來但毫無油膩感同笠痴痴,輕透感令不論任何性質的皮膚都會很適合,在香港這個潮濕悶熱高溫的地方而言真是十分合用,絕不會令皮膚感到負擔和焗身。擁有油性皮膚的我,也覺得用後很舒適。上面後,Lancome 抗曬乳令皮膚看上到十分有光澤感,有令皮膚有美肌的效果,以往試過會泛白同與化妝品相沖使起擦膠碎,但是用LANCOME這支絕對不會,化妝品一如以往地貼面呢!!用後我也沒有毛孔閉塞的問題出現,十分抵讚! 不得不提的是Lancome 抗曬乳很持久,其輕型清爽同貼面的質地,也不易溶掉,令皮膚一整天都可以受到全方位的保護,lancome UV Expert XL-Shield抗曬乳可以為我擋去XL UVA, UVA 和UVB的傷害,比其他只做到防UVA 和UVB的防曬更可以保護到我的皮膚免受紫外線傷害,如此全面同完美的防曬我真的很愛,以後的日子我都會用lancome UV Expert XL-Shield抗曬乳 SPF 50為保護皮膚,保持皮膚淨白,對抗色斑暗啞和老化!!
gingerszeto 2014-04-25 16:54:23
Lancome呢支防曬系數高達SPF50 PA+++,就算出猛太陽都無有怕, 最岩去戶外活動, 就算平時出街都有最周全既保護! 仲有係佢有埋調色功能, 輕輕一搽就已經帶比我亮麗自然既膚色, 無需要再額外塗搽防曬產品, 減少對皮膚既負擔! 質地清爽, 絶無其他同防曬系數產品般黏立感, 呢點真係VERY GOOD呀! 包裝簡便, 帶出街作補搽時都好方便! 夏天must have item~~
yichi 2014-04-20 00:20:46
防曬系數是SPF50 PA+++, 長達12小時抗UVB保護,足夠日常外出, 阻隔紫外線對皮膚的侵害,瓶管設計加上實用的瓶蓋, 方便提握使用, 而且很好控制份量呢。水潤的質感很易推開, 沒有泛白或流白汗等尷尬情況,塗後肌膚明亮透徹了, 沒有焗促感, 很讚喔。
kwokqueen 2014-04-18 16:28:03
塗上薄薄一層已有均勻膚色之效,防曬,亦沒油膩黏笠,明顯透亮感有所提高,輪廓感加強同時令皮膚呈現天然光澤。
Arielhui 2014-04-15 17:54:47
夏天最怕就係太陽.宜家曬極都唔黑唔等如可以唔搽防曬,因為黑色素沉澱就會變成斑.與其第時哂錢用激光,倒不如宜家開始做預防工作.lancome呢隻防曬系數高達SPF50 PA+++,平時用簡直綽綽有餘,就算要去同陽光玩遊戲都冇有怕.而且佢有調色效果,同一般嘅防曬好唔同,顏色又唔會同某啲bb cream一樣咁灰白.單用都見得人,起碼都遮到少少泛紅同痘痘印.仲要有埋活性成分抗衰老,以防曬嚟講又咁多功效算做得唔錯,我覺得比bb cream/cc cream仲要好.
Peggyau926 2014-04-15 07:37:49
未用過前以為只是一般的防曬、後來才知道是有不錯遮暇度的防曬霜、質地清爽唔黏笠又易推、保濕也不錯、尤其適合春夏季用、因為有SPF50 PA+++、在趕時間的時候、我就會單搽這個就出門、既方便簡單又點點遮暇度、啱晒懶人用、是我會回購的防曬霜!
Caracal 2014-04-05 10:42:56
我已經用了五瓶,只可以用一個字形容"正" 氣味清香 容易推開 不黏膩 不蹦緊 很保濕 高透氣度 有光澤感 清潔後没有殘留 真心覺得好,十分期待能擁有升級版,真正感受
SunnyLID 2014-03-28 18:32:37
我自己就系敏感肌,額頭都多出油既。啱搽落個陣都幾水架,有光澤lo,同埋有cc cream既效果,個人覺得學生都既啱架!!最重要系夠清爽lo。到下午,額頭都ok既然,無會話又達達或者出油更多,都好持久,好抵買lo。咁其實SPF50 PA+++,做到咁既效果系已經好出色,同埋唔覺塞毛孔a!!!
YCHEUNG238 2014-03-26 22:09:24
當初以為係日霜. 因為同一般Cream 狀冇分別.但當你塗抹上面後, 好爽身, 易推. 同時按摩幾下.好快有光澤感. 真係估唔到. 雖然功效多多.仲要SPF50 PA+++ 但一點都冇焗同苙感到. 值得一讚.
PYLee 2014-03-23 10:32:38
Lancôme全方位防禦抗曬乳SPF50的質地是乳液狀,顏色一如普通粉底,但是沒有傳統粉底那樣厚,很容易推開,塗上臉後我覺得很水潤,在市面上,大多數的防曬用品都很厚及塗上臉後變乾或油,但這支防曬卻讓我感覺清爽。 用黃豆的份量,輕輕塗一層已足夠,在臉部易出斑的位置塗多一點,而且它真的很薄很透,遮瑕度亦不錯,用後膚色均勻。如果想保持更長效果可以再加一點碎粉,我試過工作一天臉色都沒有變黃及出油。但因為它的防曬系數是SPF50,所以要用卸妝的產品落妝,以免因倒塞毛孔哦! 總括而言,Lancôme全方位防禦抗曬乳SPF50的功效很好!很適合夏天使用!
Post Comment